Los Blancos

Deelname aan het project ‘Lerend Netwerk Water’

Deelname aan het project ‘Lerend Netwerk Water’

Van Lerend Netwerk naar Blue Deal

In 2020 startte sectorfederatie Essenscia Vlaanderen een Lerend Netwerk Water op. Daarin werkten zo’n 50 chemie- en farmabedrijven samen om kennis en expertise uit te wisselen en onder begeleiding van experten hun besparingspotentieel in kaart te brengen. In het verlengde van dit initiatief sloegen de Vlaamse Regering en Essenscia Vlaanderen in 2022 de handen in elkaar om tot een Blue Deal op maat van de sector te komen: een overeenkomst met een duidelijk kader dat impactvolle investeringen in duurzaam watergebruik stimuleert en waar bedrijven met concrete projecten vrijwillig kunnen instappen. Hierbij wordt volop ingezet op circulair watergebruik.

Bij Los Blancos heeft dit concreet geleid tot het steken van regenwaterputten en de her- organisatie van het afvalwaterbeleid. Het is onze betrachting het gebruik van leidingwater  en de hoeveelheid lozingswater zoveel mogelijk te reduceren. Dit is een continu engagement dat we in de toekomst verder willen uitbouwen.

Meer berichten

Wenst u meer informatie over onze producten?

Contacteer onze vertegenwoordigers, zij komen graag bij u langs om onze producten aan u voor te stellen.